Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MEGMENTETT FIÓKÁK

Tegnap este a teraszon ülve, tompa puffanásra lettünk figyelmesek. A teraszunk előttii fenyőn lévő fészekből egy fióka esett , vagy ugrott ki, s mivel még röppképtelen, szegényke a földön landolt. Mivel a fészek pontos helyét nem ismertük, azonnal hívtuk a csobánkai állatorvosi rendelő egyik munkatársát, aki mellesleg jó barátunk, hogy segítsen a fióka megfelelő ellátásában. Barátunk azonnal telefont ragadott és hívta egy ornitológus ismerősét. Legnagyobb meglepetésünkre az első fiókát alig negyed órával később egy újabb követte. . Hála barátunk gyors intézkedésének, a fiókák tú élték a kalandot és jó helyre kerültek.
Valószínűleg a két fióka eltűnésének tudható be, hogy a szülők legalább fél órán át, a szokásosnál sokkal nagyobb zajjal és intenzitással keringtek a fenyő körül.

Persze legjobb lett volna ott hagyni őket, hisz az anyjuk megtalálta volna a kicsiket és fel is nevelte őket, de a cicák jelenléte miatt, életben maradási esélyeik erősen közelítettek a nullához. A második fióka földet érése után, Panni cicánk azonnal aktivizálta magát olyannyira, hogy a fiókát a szájából vettük ki. Szerencsére nem bántotta, mert annyi ideje nem volt.

 

 

Fényképek

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.