Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011. MÁRCIUS

2011.03.01

03.03.

 

Teljesen új hobbit találtam magamnak, ami valószínűleg csak nekem okoz örömet. Amint lekerül rólam a pelus, azonnal pisilek egyet. Ennek a mókának köszönhetően napjában háromszor kell cserélni a pelenkázó huzatát. ezt még fürdés után is képes vagyok előadni. Nem a vízbe, nem a törölközőbe, hanem öltözés előtt.  Anyuék napok óta babakocsit keresnek a neten, mert az enyémnek a hordozójából lassan kilóg a lábam. Mire megtalálják a legmegfelelőbbet, szerintem pont esedékes lesz a csere.Senki sem gondolta, hogy ilyen ütemben fogok nőni. Az új kocsimnál sok szempontot kell figyelembe venni. Nagy felfújható kereke legyen, Ledönthető és persze jól párnázott legyen a háttámla stb. Persze olyat nehéz találni, amelyik minden kritériumnak megfelel, de Anyuékat ismerve, addig keresnek, míg a legjobbat meg nem találják.

 

03.05.

Szuper napsütéses időre ébredtünk, úgyhogy el is mentünk kirándulni. Jocó és Kriszti is velünk tartottak, a Szentkereszttől Csobánkáig tartó kiránduláson. Elsőnek Anyu vette fel a kendőt és vele együtt engem is. Szegénynek elég ramaty a gerince és én sem vagyok valami könnyű, úgyhogy cserére került a sor. Jocó felajánlotta, hogy szívesen visz egy darabon. Némi pakolás és kendőkötözgetés után, Jocón utaztam tovább. A tavaszias időnek köszönhetően felengedett a téli fagy és az út sártengerré változott. Többnyire az út mellett, az erdőben haladtunk. A nehéz talajon idővel Jocó is elfáradt, így Apura került a sor. A Szentkút alatti pihenőnél megálltunk, mert eljött az ebéd ideje. Csakhogy nekem eszem ágában sem volt enni. Hamar összepakoltunk és indultunk tovább. Hazaérve ismét megpróbálkoztunk az evéssel, immáron több sikerrel. Hami után átmentünk Pilisszentkeresztre, ahol fánkfesztivál volt. Ez abból állt hogy két kis ablaknál fánkot árultak a jónépnek. A fánk persze időnként elfogyott, úgyhogy jó sokat kellett sorban állni. Mire végeztünk, az idő is lehűlt, így hazajöttünk a jó meleg házba.

 

03.06.

 

Szerintem egy hölgynek vigyáznia kell az alakjára, úgyhogy neki is láttam hasizomgyakorlatokat végezni. Egészen pontosan felüléseket csináltam Apu ölében. Kb 45 fokos szögben hátradőlve ültem és innen hajoltam előre többször is egészen addig, míg az orrommal a lábfejemet meg nem érintettem. A gond csak az, hogy a fejemet még nem tudom sokáig megtartani, mert még kicsi vagyok hozzá. Ettől függetlenül szerintem jó buli az ücsörgés.

 

03.07.

Megjött a kengurum ! Mostantól ebben fogok utazni, ha sétálni megyünk.A hordozókendőt már kinőttem. Hát ez a kenguru elsőre elég furi dolog. Pontosabban nem is a kenguru, hanem az a tény, hogy ülve kell aludni. Ma csak egy egy órás teszt sétát tartottunk és mondhatom egészen jól sikerült. Az egészben a legjobb az volt, hogy most Anyun utaztam. Ezzel a szuper kenguruval még Ő is egészen sokáig tud vinni, a fájós háta ellenére is.

 

03.08

Hogy szalad az idő !! Ma vagyok fél éves ! Ha jobban végiggondolom, csomó mindent tanultam az elmúlt hat hónapban. Hasra tudok fordulni, megtalálom és megfogom a kedvenc játékomat, szépen felemelem a fejem amikor hason fekszem és az üléssel is kezdek megbarátkozni. Alul egyre jobban fehéredik az ínyem, ami azt jelenti, hogy nemsokára kibújnak az első fogaim. Koromhoz képest a súlyom tökéletes, viszont szép hosszú vagyok, amit az is jelez, hogy a hordozómat idő előtt kinőttem.  A ruháimat nem győzzük cserélni és lassan az éppen használatos hármas méretű pelenkából is eggyel nagyobb kell.

 

 

03.13.

Megkaptam az új hintómat. Három nagy felfújható kereke van, a sportrészt két irányból is rá lehet rakni és van hozzá egy hatalmas mózeskosár is, amibe még én is bőven beleférek. Holnap, ha jó idő lesz, ki is próbáljuk. A hozzátáplálás jegyében, kaptam egy kis körtepürét. Ennek nagyobb sikere volt, mint a pár napja kipróbált almalének. Az valahogy nem ízlett. Ahogy megkaptam az első kanállal, már toltam is kifele a szám szélén. Anyuék próbálkoztak még egy kicsit, de a várva várt eredmény elmaradt. Szóval a körte jobban ízlik. Legalább három kanállal megettem. Anyuékat megörvendeztettem egy jó korai keléssel, ami azt jelenti, hogy hajnali négy órakor már kukorékoltam. Gyorsan megreggeliztem, aztán aludtam tovább. Sajna ez sem tartott sokáig, hét órakor végleg felébredtem.


03.14.

Indul a babakocsi teszt. Annyira izgatott voltam, hogy ma is felébredtem hajnali négy órakor. A reggeli után visszaaludtam még egy kicsit, de mivel minden gondolatom az új járgány körül forgott, hét órakor megint felébredtem. Ilyenkor Anyu átkopog a nappaliba Apunak, aki ekkorra már rég ébren van, hogy vigyen ki magához. Kis szerencsével, anyu alhat még egy keveset. A kilenc órai kaja után elkezdtünk készülődni. Anyu megkérdezte Laci bácsiékat, hogy nem tartanak e velünk Szentendrére egy kis sétára. A macska köves utcákon kipróbálhatjuk a babakocsit és ha szerencsénk van, akkor a kedvenc lángossütőnket is nyitva találjuk. Kb egy óra múlva öten indultunk el a verőfényes napsütésben Szentendrére. Már az oda vezető úton is rengetegen voltak, ami nem meglepő hisz eljött a tavasz. A nap sütött és legalább 16 fok volt. Végigsétáltunk a part menti töltésen, majd a kis utcákon vissza a főtérre. A lángosos egy, a főtérről nyíló meredek, macskaköves sikátorban található. Számunkra ez már nem volt akadály, hisz az új hintóm vidáman siklott felfelé a keskeny utcácskában. Én az egészet vidáman végigaludtam a mózeskosárban. Egy egy sajtos tejfölös elfogyasztása után a patakparton sétáltunk vissza az autókhoz. Indulni kellet haza, hisz eljött az ebéd ideje. Délután is annyira szép idő volt, hogy muszáj volt még egyet sétálni. Most a környező utcákat vettük célba, ami az előző babakocsival komoly kihívás volt. De most csak úgy suhantam a hepehupás földúton. Eleinte még egy kicsit nézelődtem, majd a ringatózásnak köszönhetően elszundítottam.


03.15

Kihasználtuk a jó időt, és a mai napon háromszor voltam sétálni. Mivel apu a kerttel volt elfoglalva csak ketten mentünk Anyuval. Kár, hogy Apu nem jött velünk, de hát a ház körül is mindig van mit csinálni. Össze kellett szedni a faleveleket, körbe kellett söpörni a házat, sőt Apu még a szomszédba is átmászott, hogy az ott lévő száraz ágakat leszedje, nehogy valamelyik a fejemre essen. Megmetszett még egy két magasra növő bokrot is, hogy a hátsó kert még naposabb legyen. Ott lesz majd a medencém és a homokozóm. A délutáni sétán összetalálkoztunk Laci bácsiékkal, akik kivitték a kutyákat sétáltatni.


03.16

Ma délelőtt megettem hat kanál répapürét és meg kell mondjam nagyon ízlett. Tulajdonképpen elkezdtük a hozzátáplálást. Ez abból áll, hogy a tápszeren kívül, mindenféle újdonságot eszem. Persze először mindenből csak egy két kanállal, aztán, ha nincs hasfájás, akkor fokozatosan egyre többet. Kaptam már őszibarackot, vilmoskörtét, répát és almát is. Ezek közül a vilmoskörte a kedvencem. Anyu azon gondolkodik, hogy hajnalban nem kelt fel enni, hanem hagyja, hogy aludjak ameddig akarok. Ébredés után lenne a reggeli és hogy ne kelljen az egész kajálási rendet felborítani, tízóraira kapnék gyümölcsöt. Ebédtől aztán minden menne tovább úgy, ahogy eddig.


03.22.

Kipróbáltuk, hogy milyen az, ha Anyuék nem keltenek fel hajnalban. Az égadta világon semmi sem változott. Fél hatkor felkeltem magamtól. A szopizáshoz nem sok kedvem volt, úgyhogy pár perc után fel is adtam a dolgot. A tápszer után -- abban a reményben, hogy visszaalszom – Apu visszarakott az ágyamba. Na de majd én megmutatom. Csak azért sem aludtam többet. Hozzáláttam kedvenc elfoglaltságomhoz, a sikongatáshoz. Ezt időnként nagyon viccesen tudom előadni. Annyira szeretnék sikítani, hogy az erőlködéstől egy hang sem jön ki a torkomból. Vicces látvány. Szóval a további sikongatások elkerülése érdekében, Anyu oda vett maga mellé a nagy ágyba, hátha ott elalszom. Elsőre jó ötletnek tűnt. Aludtam is vagy két percet, majd mivel már nagyon rég nem sikongattam, - és ugye, gyakorlat teszi a mestert – újra rákezdtem. Apu ilyenkor már rég a nappaliban van, így Anyu kopogással jelzi, hogy jöhetne a felmentő sereg. Kopp kopp, és Apu már költöztet is ki a hintámba, abban a reményben, hogy Anyu alhat még egy keveset. Persze ez sem mindig hozza meg a várt eredményt.


03.23.

Új finomság került fel az étlapomra. Anyu vett egy egész sütőtököt, amit vízben megfőzött, majd turmixgéppel jó kis pürét varázsolt belőle. Ezt állítólag minden gyerek szereti. A jelek szerint nálam ez egy kicsit másképp működik. Hallani sem akarok a sütőtökről. Délután jó nagyot sétáltunk, ezúttal kenguruban. Hát, az ülve alvást azt hiszem még gyakorolni kell. Az uzsonna után újabb séta következett a friss levegőn, immár babakocsival. Na ez már mindjárt más. Hatalmasat aludtam


03.28

Talán az óraátállítás, vagy a délutáni alvás lehetett az oka, de este a világ minden kincséért sem akartam aludni. A vacsi után ugyan elaludtam, mint rendesen, de egy óra múlva ismét ébren voltam. Gagyarásztam egy kicsit, meg lerugdostam magamról a takarót. Kicsit sírtam is, mire megkaptam a cumimat. Amikor már mindenki azt hitte, hogy minden rendben, ismét felébredtem. Ekkor már Anyuék is szerettek volna aludni, de én nem hagytam. Ha én nem alszom, akkor senki. Mivel sehogy sem tudtak megnyugtatni, Anyu odavett maga mellé, Apu pedig kiköltözött a nappaliba. Láss csodát két másodperc múlva már aludtam is. Ebédre sütőtököt ettem krumplival. Természetesen püré formájában. A nagy kedvencem továbbra is a vilmoskörte, amit olyan. sebességgel tudnék falni, amit anyu a kanállal nem tud követni. Lihegve kapkodok a következő kanálért. Délután jó nagyot sétáltunk, méghozzá úgy, hogy a babakocsira a sportrészt tettük fel, hogy séta közben tudjak nézelődni. Az elején nézelődtem is, de aztán persze elaludtam.


03.29

Az elmúlt közel hét hónapban, azt hiszem ez volt a legrosszabb éjszakánk. Hajnali kettőkor sírva ébredtem és egészen négy óráig biztosítottam Anyunak a programot. Szegényke tíz percenként kelt fel hozzám és adta oda a cumimat. Négy órakor aztán feladtuk a harcot és jött a korai reggeli. Ezek után persze simán aludtam tovább. Az étkezésemben is változás állt be, miszerint a Beba Pro H.A. Startról, váltottunk a Beba H.A. 2. Pro-ra. Sajna a szopi egyre kevésbé megy, talán csak a hajnali az, ami ér is valamit. A többit pár másodperc után feladom. Délután kétszer is sétáltunk, és a verőfényes napsütésnek köszönhetően szépen ki is pirult az arcom. Anyu kicsit aggódik emiatt és reméli, hogy nem fáj a pofim. Mindenesetre holnap elmegyünk naptejet venni, a baba bőrömre.


03.31.

Elmaradt a hajnali evés. Ez úgy történhetett, hogy egészen hét óráig aludtam. Ennyit még sosem aludtam egyhuzamban. Ébredés után peluscsere, egy kis hintázás és máris eljött a reggeli ideje. Az uzsonnánál megint valami új került a tányéromba, ami nem más mint a glutén, méghozzá keksz formájában. Anyu biztosra ment, úgyhogy kb. egy tized háztartási keksznyit rakott a körtepürémbe. A legfrissebb kutatások szerint, pont ebben a korban kell hozzászoktatni a szervezetemet a gluténhoz. Nem előbb, nem később, most. Ellenkező esetben felütheti fejét a glutén érzékenység. Azt meg ugye nem szeretnénk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.