Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011. JÚLIUS

07.04.


Reggel apuval a nappaliban játszottunk, miközben a kandallóban halkan pattogott a tűz. Igen, nem csalás nem ámítás. A nyár közepén fűteni kellett. Mire felkeltünk, a nappaliban 18 fok volt, és mivel nem volt kedvem nagykabátban játszani, kénytelenek voltunk befűteni. Ahogy ilyenkor szokták mondani, enyhe telünk van. Szerencsére a hőmérő higanyszála hamar felkúszott huszonkét fokra, ami lássuk be, sokkal kellemeseb. Napközben odakint az istennek sem akart több lenni húsz foknál. rendesen fel is öltöztem, amikor kimentünk játszani. Ebéd után kétszer is aludtam, egy félórás szünet közbeiktatásával. Uzsonna után elmentünk a szokásos sétára, és mire hazaértünk a látóhatáron már gyülekeztek a fekete felhők. NEEE !!! Már megint esni fog ?? Az utóbbi időben annyi eső esett és annyira nem sütött a nap, hogy az egyik tő paradicsom úgy ahogy volt, zölden elkezdett rothadni. Még mielőtt a paradicsomvész átterjedne a szomszédos tövekre, azonnal likvidáltuk a bűnöst. Csak nehogy úgy járjunk, mint tavaly, amikor egy szem paradicsom sem maradt meg. Szerencsére a tök és a paprika szépen fejlődik, a cukkiniból pedig már meg is ettünk két nagyra nőtt példányt.

 

07.06.

 

Immár egyedül is fel tudok ülni. Eddig is sokat játszottam ülve, de mostantól akkor ülök fel, amikor nekem tetszik. Hason feküdtem a teraszon és addig emelgettem a fenekem, amíg négykézlábra nem kerültem. Innen már csak egy kis súlypont áthelyezés és azon kaptam magam, hogy ülök. Ez annyira megtetszett, hogy teljesem mindegy milyen pózban raknak le, én hasrafordulok és felülök. Még a kiságyamban is előadtam, amikor apu lefektetett a délutáni alváshoz. Pár perc múlva benézett hozzám, én meg ahelyett, hogy aludtam volna, az ágy végében ülve játszottam. Ahogy Anyu hazajött, első dolgom volt bemutatni az új tudományomat. Nagyon büszke rám.

 

07.09.

 

Ellátogattunk Visegrádra, ahol a napokban tartják a visegrádi palotajátékokat. Rengetegen voltak, és nagyon sok látnivaló volt. Szinte mindenki népviseletben volt, még páncélos lovagokat is láttunk. Jelzem minimum 30 fok volt árnyékban, úgyhogy fogalmam sincs hogy bírták. Többször is végigsétáltunk a sátrak és az árusok között. Anyu kinézett nekem egy babát, de azt mondta nézelődjünk még. Hazafelé persze azon sajnálkozott, hogy miért is nem vette meg ott, ahol volt. Most persze azt hajkurásszuk a neten, hogy honnan lehetne olyan babát szerezni. Mindíg ezt csinálja . Jó sokáig voltunk ott, Anyu aggódott is egy kicsit, hogy ha hazafelé az autóban elalszom, akkor itthon nehezen fog menni. Ezt persze én is tudtam, úgyhogy nem aludtam az autóban. Pont fürdésidőben értünk haza és a vacsi után úgy elaludtam, mint akit leütöttek.

 

07.10.

 

Délelőtt babaúszás, délután medencézés. Az úszáson nagyon ügyes voltam. Most már nem csak fejjel előre, delfinben kellett merülnöm, hanem függőlegesen is. Rájöttem, hogy ha a víz alatt nem hápogok, hanem becsukom a szám, akkor tök jó buli ez a merülés. Délután apu felfújta a medencémet ami a nagy hőségben remek ötletnek bizonyult.. Anyu odaült a medence mellé, míg én a vízben pancsoltam. Apu pedi nekiállt sztárfotókat készíteni. Jó negyed óra múlva kiderült, hogy a kártya nincs a gépben, így kezdhettük az egészet elölről. Így legelább többet voltam a medencében. Az uzsonnámat is a medence mellett ettem meg, majd ismét irány a víz. Így azért valahogy el lehet viselni.

 

07.16.

 

Apuék elmentek Érdre, hogy megvegyék a hintámhoz szükséges faanyagot. A vízszintes terület már ki lett alakítva és be is lett füvezve, már csak a hintaálvány hiányzik róla. Henger alakú fából lesz megépítve, teljes egészében házilag. Ahogy hazaértek, rögtön neki is láttak a fűrészelésnek és a csapolások kifaragásának. Sajna a dolog nehezebben ment mint gondolták, mivel a fa közepe még nedves. Várni kell pár napot, míg kiszárad. Ezt a kicsit már igazán kibírom, addig majd hintázom a teraszon.

 

07.17.

 

Vasárnap lévén uszodába mentünk, ahol új gyakorlatot is tanultunk. Anyu a csípőmnél fogva tolt maga előtt, nekem pedig meg kellett magam tartani. Ez olyan jól ment, hogy szinte a hasamig kiemelkedtem a vízből. Már-már vizisíeltem. Ezt az oktató néni is észrevette és meg is dícsért, hogy milyen ügyes vagyok. Szokásaimtól eltérően délelőtt egy percet sem aludtam, délután viszont annál többet. Kétszer bő másfél órát szundítottam a hűvös szobában

 

07.19

 

Elkezdtem felfedezni a lakást. Ehez a legjobb módszernek az tűnt, ha elkúszok oda, ahova akarok. Később biztos lesz egyszerűbb módja is a közlekedésnek, de még kicsi vagyok és ez jó poén is.  Szerencsére a parkettán jól tapad a tenyerem, így könnyedén tudom magam húzni a földön. Ha elfáradok, felülök egy kicsit, jól körül nézek, hogy merre is menjek, aztán hasra vágom magam és irány tovább.

 

07.31.

Babauszin furcsa dolog történt. az volt a feladat, hogy egy karikán keresztül kellett átúszni, ami a víz felszínére merőlegesen állt. Nem ez volt az első alkalom, hogy ezt csináltuk, mégis úgy megijedtem a karikától, hogy még el is sírtam magam. teljesen érthetetlen a dolog. Csilla néni azt javasolta, hogy vegyünk otthonra is egy karikát, hátha megbarátkozom vele. Persze új gyakorlatokat is csináltunk. Ma már nem csak úgy simán kellett merülnöm, hanem delfinben is, vagyis Anyu teljesen kiemelt a vízből és úgy buktam alá, mintha fejest ugrottam volna. Egész jól ment a dolog, meg is lettem dícsérve.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.