Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010. OKTÓBER

2010.10.31

10.02.

Délelőtt vásárolni voltam anyuékkal. Ekkora áruházat még életemben nem láttam. Nagyon sok ember volt és nagy volt a zsivaly is, úgyhogy jobbnak láttam elaludni. Csak utólag tudtam meg, hogy egy néni megdícsért amiért ilyen szép vagyok. gyorsan lezavartuk a vásárlást, aztán siettünk haza, mert ennem kellett. Délután elmentünk kirándulni, az Oszoly oldalába egy tanösvényre. Azt hiszem írni fogok a tanösvény építőinek, hogy szedjék össze magukat, mert az hogy egy ötös útkereszteződésben egy túristajelzés se legyen, az igazán tarthatatlan állapot. Persze annak rendje-mődja szerint el is kavartunk, de végül rátaláltunk a helyes útra és igazán jót túráztunk.

 

10.03.

Hurrá ! Irány a kert. Apu délelőtt kigazolta a kertet, anyu meg elszaladt a közeli kertészetbe, és vett pár őszirózsát. És én vajon mit csináltam ?? Hát persze, hogy a jó levegőn alukáltam a babakocsimban. Ebéd után aztán kirándulni mentünk. Elsétáltunk egészen az egri vár másolatához, ahol az Egri Csillagok című filmet forgatták. Ez oda vissza egy hét kilométeres séta. Engem persze megint apu vitt a hordozókendőben.

 

10.09.

Hát, a mai nap igazán mozgalmas volt. A délelőttöt a teraszon töltöttem egy függőágyban, amíg anyu elment vásárolni, Miután hazajött, gyorsan megebédeltem, aztán felmentünk, az Oszoly - nyeregre, ahol találkoztunk Verocsékkal meg az unokatesóimmal és sétáltunk egy nagyot a Kevélyek alatt. Elég lassan haladtunk, mivel Verocs nem szeret fekvő hordozóban utazni, a babakocsit pedig nem egészen erre a terepre találták ki. A séta után mindenki feljött hozzánk szalonnát sütni. Amíg anya és Ildi tisztába rakott minket, addig apáék raktak egy nagy tüzet, melynek parazsa felett csuda finomságok sültek a nyársakon. Amíg anyuék a tűz mellett sütöttek, addig a nagynénim vigyázott rám.  Mivel nem volt túl meleg ( 8 fok ) aránylag hamar véget ért a kerti buli és visszavonultunk a házba.

 

10.16.

Ma a nagymamámékhoz mentünk látogatóba. Ehez jó sokat kellett autózni, mivel Ők Tápiógyörgyén laknak. Ez tőlünk leglább másfél órás autóutat jelent, amit sikeresen végigaludtam. Ahogy leértünk, máris eljött az evés ideje, úgyhogy magamhoz vettem egy nagy adag tejet, és felkészültem a rohamra, mely a rokonok felől volt várható. A nagyi meg a nagynéni között ingáztam és mondhatom, nagyon jó dolgom volt. A nagyitól kaptam egy szuper rózsaszín rugit, aminek a kapucniján még szörme is van. Szerintem nagyon jól áll. Délután le is teszteltem az udvaron egy jó kis alvás keretében.

 

10.20.

Kaptam egy hintát. Olyan csecsemőnek valót. Valahogy nem bírom az egyhelyben ücsörgést. Sokkal jobban érzem magam, ha mozgásban vagyok. Remekül tudok aludni pl. autóban, babakocsiban, a hordozókendőben, szóval mindenben ami mozog. Hát ezért kaptam a hintát. Állati jó ! Szó szerint, mivel az egész egy dzsungelt mintáz és még állatok is lógnak a fejem felett egy pálmafáról. Tud egy csomó dallamot és még az esőerdő hangját is hallgathatom.

 

10.23.

Ma kirándulni voltunk a Holdvilág árokban. Én, a Drótnyűvők Baráti Társaság legfiatalabb tagjaként vettem részt a túrán. Apu vitt a hordozókendőben, és ezzel igen nagy sikert arattunk. Mivel nagyon szép kiránduló idő volt, rengeteg turistával találkoztunk. Szinte mindegyikük megcsodált, sőt olyan is volt, aki megkérdezte, hogy igazi baba van-e a kendőben. Nem tudom mit gondolhatott. Talán azt, hogy apu kalandvágyból egy játékbabával sétál az erdőben ?? Nagy az isten állatkertje. Szóval szupi idő volt, az erdő fantasztikus őszi színekben pompázott és én nagyon jól éreztem magam a friss levegőn. Ha holnap is szép idő lesz, akkor megint megyünk kirándulni, ezúttal a szentkereszti szurdokba. Majd megírom, hogy milyen volt.

 

10.24.

Szép idő volt, úgyhogy megvalósult a kirándulás, amit még tegnap terveztünk el. Autónkat a Pilisszentkereszt közelében található Dera-patak pihenőjénél hagytuk, átköltöztem a kendőbe és irány az erdő. Mivel az etetés óta már eltelt egy óra, nem maradt időnk a szurdok bejárására, így egyből Csobánka felé vettük az irányt. Az útjelző tábla szerint, mely a parkolóban, a patak felet  átívelő fahíd mellett található, Csobánka 6,5 km -re van. Gyönyörű erdei úton haladtunk, hol a dera patak közvetlen közelében, hol pedig eltávolodva attól. Szinte végig szintben haladtunk az őszi erdőben és csakhamar a település határában találtuk magunkat. Inne már csak egy rövid séta volt hátra, a hátsó kis utcákon és ripsz-ropsz itthon voltunk. Épp időben, mert eljött az uzsonna ideje. A hami után elmentünk az autóért, majd elintéztük a heti bevásárlást.

 

10.31.

Anyuék összetrombitálták a barátainkat egy jó kis szalonnasütésre. Itt volt a barátnőm, Verocs is. Mivel az óraátállítás miatt hamar sötétedik, így aránylag korán kezdődött a kerti mulatság. A többség nem nyárson sütötte a szalonnát, hanem alufóliába csomagolt finomságokat raktak a parázsba. Én persza a babakocsimban szunyókáltam.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.